Magamról

Sato Masaaki pékmester

A titkos összetevő a szeretet

1999-ben telepedtem le Magyarországon és az első két élményem az volt, hogy szeretek itt lenni, az emberek kedvesek. A másik viszont az, hogy a sütemények, amikkel megkínálnak ezek a kedves emberek, nehezek, tele vannak nagyon édes és nagyon zsíros krémekkel, amiknek a színük se áll jól. A hupikék törpike szelet akkor is mérgezőnek tűnt volna, ha nem Dulifuli ül a tetején.

Akkor kezdtek el hiányozni az otthoni ízek és kezdtem el azon gondolkodni, hogy az éves látogatáson túl hogyan juthatnék hozzá a megszokott desszertjeimhez.

Mivel nem találtam hasonló termékeket és hasonló szolgálttatást sem, úgy döntöttem, hogy én magam válok a kedvenc süteményeim mesterévé és tanulni, kísérletezni, gyakorolni kezdtem.

Hitvallásom

Hiszek abban, hogy az ízekben emlékek élnek.Minden sütemény, amit készítek, egy történetet mesél: a szülőföldemét, a családomét, a gyermekkorom ünnepeit. Japán hagyományainkból merítek – abból a tiszteletből, amelyet az évszakok, az alapanyagok és az emberi kéz munkája iránt érzünk.

A sütemény számomra nem csupán étel, hanem gesztus: csendes jelenlét, figyelem, szeretet. Ezért dolgozom természetes alapanyagokkal, adalékok nélkül, kézzel és türelemmel.

Az egyszerűség mögött ott van a mélység – ahogy a mochi puhaságában ott lapul az ünnep csendje, vagy a melonpan kérgében a nagymamám mosolya. 

Küldetésem, hogy ezek az ízek ne vesszenek el, hanem éljenek tovább itt is – új hazámban. Megőrizve a régit, tisztelve az újat, szeretettel kínálva mindenkinek, aki nyitott egy másik világ szépségére.

Kapcsolatfelvétel a mesterrel

Név